02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

RUSYA'DAN MUSUL UYARISI: ASKERİ KARAR ALIRIZ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD’in Musul’dan Suriye’ye kayma riski olduğunu belirterek, böyle bir durumda askeri karar alacaklarını söyledi.

Rusya'dan Musul uyarısı: Askeri karar alırız

18 Ekim 2016 Salı 15:59

Lavrov, Moskova’da Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Musul operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Lavrov, “Musul’un çevresinin tamamen sarılmamasından dolayı oluşan koridor, IŞİD unsurlarının Irak’tan ve Musul’dan Suriye’ye çekilmesi riskini oluşturuyor. Biz tabi ki durumu değerlendireceğiz ve eğer böyle bir şey gerçekleşirse, askeri ve siyasi anlamda kararlar alacağız” dedi.

‘UMARIM HESABA KATMIŞLARDIR’

Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonunu takip ettiklerini belirten Lavrov, Birleşmiş Milletler’in yeni göç dalgası oluşabileceği uyarısına dikkati çekerek, “Umarım bu konular operasyonları hazırlayanlar tarafından hesap edilmiştir. Ancak şimdilik çok fazla soru işareti var” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Halep’te operasyonlarını durdurma kararı alarak ABD’ye daha önceki anlaşmaları yerine getirmek için “bir şans daha” verdiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.