18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara15°C
  • İzmir18°C
  • Berlin2°C

RUSYA’DAN FİNLANDİYA’YA NATO TEHDİDİ: KARŞI ADIMLAR ATACAĞIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya’nın NATO’ya üye olması hâlinde askeri nitelikte karşı adımlar atılacağını açıkladı.

Rusya’dan Finlandiya’ya NATO tehdidi: Karşı adımlar atacağız

12 Mayıs 2022 Perşembe 15:23

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın yankıları sürüyor. Savaşın ardından Finlandiye ve İsveç, NATO’ya üye olmak için çalışmalara başladı.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto ve Başbakan Sanna Marin bu sabah yaptıkları ortak açıklamada, Finlandiya’nın NATO askeri ittifakına katılmak için “gecikmeden” üyelik başvurusu yapması gerektiğini söyledi.

Rusya: Finlandiya bu adımın sonuçlarının bilincinde olmalıdır

Rusya’dan bu açıklamaya karşı tehdit niteliğinde bir açıklama geldi. Finlandiya’nın NATO’ya üye olma planlarına ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Rusya, bu üyelik yüzünden ulusal güvenliğine yönelik oluşan tehditleri ortadan kaldırmak adına hem askeri-teknik nitelikle hem de başka nitelikte karşı adımlar atmak zorunda kalacak” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında “Rusya tarafı, kendi ulusal güvenliğini sağlama yolunu seçmenin, Finlandiya hükümeti ve halkının verebileceği bir karar olduğunu defalarca söyledi. Fakat Helsinki, bu adımın getireceği sorumluluk ve sonuçların bilincinde olmalıdır” denildi.

Rusya, Kiev yönetiminin NATO’ya üye olma isteğini kendisine bir tehdit olarak görüp Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta savaş başlatmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.