26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

RUSYA’DAN ‘CORONAVİRÜSE KARŞI İLAÇ GELİŞTİRDİK’ İDDİASI

​Rusya Federal Biyomedikal Ajansı, dünyanın büyük bir bölümünü etkisi altına alan yeni tip coronvirüse (Covid-19) karşı bir ilaç geliştirdiğini iddia etti.

Rusya’dan ‘Coronavirüse karşı ilaç geliştirdik’ iddiası

28 Mart 2020 Cumartesi 17:01

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı'ndan yapılan açıklamada ilacın "etkili ve güvenli" olduğu belirtilirken, ilacın sıtma tedavisinde de kullanılan "Meflokin bazlı" olduğu bildirildi.

Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), antimalaryal ilaç meflokinine dayanan koronavirüs enfeksiyonunun tedavisi için bir ilaç tanıttı.

Ajansın basın servisi tarafından yapılan açıklamada, araştırma ve geliştirme merkezi “Farmzaşita” nın Çin ve Fransız deneyimini dikkate alınarak bir tedavi rejimi geliştirdiği belirtildi.

Federal Biyomedikal Ajansı Valentina Skvortsova bu konu hakkında yaptığı açıklamada “Yüksek seçiciliğe sahip ilaç, koronavirüsün hücre kültüründeki sitopatik etkisini bloke eder ve replikasyonunu önler ve meflokinin immünsüpresif etkisi, virüsün neden olduğu enflamatuar yanıtın aktivasyonunu önler. Makrolid antibiyotiklerin ve sentetik penisilinlerin eklenmesi sadece ikincil bir bakteriyel-viral sendromun oluşumunu önlemekle kalmaz, aynı zamanda kan plazması ve akciğerlerdeki antiviral maddelerin konsantrasyonunu arttırmaya izin verir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.