29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara14°C
  • İzmir19°C
  • Berlin9°C

RUSYA: TÜRKİYE'NİN SURİYE OPERASYONU AKILLICA OLMAZ

Rusya'nın Suriye Özel Temsicisi Alexander Lavrentyev, Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye'ye dönük olası askeri operasyonunu 'akıllıca bulmadığını' açıkladı.

Rusya: Türkiye'nin Suriye operasyonu akıllıca olmaz

15 Haziran 2022 Çarşamba 14:17

RIA Rus devlet haber ajansına göre Rusya’nın Suriye Özel Temsicisi Alexander Lavrentyev “ülkesinin Türkiye’nin Suriye’ye olası askeri operasyonunu, durumu tırmandırıp, istikrarsızlığı arttıracağı gerekçesiyle akıllıca bulmadığını” söyledi.

Bir diğer Rus devlet haber ajansı TASS'a göre de Kazakistan’ın başkenti Nur Sultan’da temaslarda bulunan Lavrentyev , Moskova'nın artık Cenevre'yi Suriyeliler arasındaki görüşmeler için uygun bir yer olarak görmediğini dile getirdi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası askeri operasyona ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu” söylerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Saldırılar sürerken elimiz kolumuz bağlı kalamayız” demişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette, Türkiye’nin terör tehdidi gerekçesiyle Suriye’nin kuzeyine yönelik yeni sınır bir ötesi operasyon hazırlığına karşı “İdlib’teki terör tehdidi” konusunda yapılan mutabakatı gündeme getirmiş ve Ankara’nın hassasiyetini anlamakla yetindiğini söylemişti.

ABD ise olası operasyondan kaygı duyduğunu sıklıkla dile getirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price geçen hafta yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine olası askeri operasyonunun IŞİD’le ortak mücadele çabalarını gerileteceğini” ifade etmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.