17 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara16°C
  • İzmir26°C
  • Berlin22°C

RUSYA: SURİYE'YE MÜDAHALEYE KARŞIYIZ

Çin ve Rusya, daha önce de, Birleşmiş Milletler'in Şam'a karşı daha sert yaptırımlar uygulama tekliflerini veto etmişti.

Rusya: Suriye'ye müdahaleye karşıyız

31 Mayıs 2012 Perşembe 08:51

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı, ülkesinin Suriye'ye dışardan müdahale edilmesine kesinlikle karşı çıktıklarını ve şu anda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin herhangi yeni bir adım atması için erken olduğunu düşündüklerini açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde veto hakkı nedeniyle, Moskova'dan gelen bu açıklama, Konsey'in Suriye ile ilgili olarak harekete geçmesi ümitlerini gölgeledi. 

Interfax Haber Ajansı'na açıklama yapan Rus Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennady Gatilov ''Biz her zaman, Suriye'ye dışarıdan müdahale edilmesine kesin şekilde karşı çıktık; çünkü böyle bir hareketin, durumu hem Suriye hem de bölgenin geneli için kötüleştireceğini düşünüyoruz'' dedi. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de, Pekin'in Suriye'ye askeri müdahale yapılmasına ya da rejimin dış baskıyla değiştirilmesine karşı olduğunu söyledi. 

Hula'da çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 108 kişinin katledilmesi uluslararası toplulukta tepkiye neden oldu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.