28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara17°C
  • İzmir19°C
  • Berlin11°C

RUSYA: S-400'LERİN TESLİMATI 2 AY SONRA BAŞLIYOR

Rusya, S-400'ler için tarih verdi. Rostec'in CEO'su Sergey Çemezov, “Her şey yolunda. İki ay sonra teslimata başlayacağımızı düşünüyorum. Ön ödeme yapıldı, kredi verildi. Kredi paralar harcandı, teçhizat üretildi. Ayrıca eğitimi de tamamladık” dedi.

Rusya: S-400'lerin teslimatı 2 ay sonra başlıyor

07 Haziran 2019 Cuma 19:49

Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı S-400 savunma sisteminin teslim tarihi belli oldu. Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec’in CEO’su Sergey Çemezov, “Her şey yolunda. İki ay sonra teslimata başlayacağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Rostech CEO’su Çemezov, ön ödeme yapıldığını, gerekli kredilerin verildiğini ifade etti. Gerekli teçhizatın üretildiğini belirten Çemezov, “Her şey yolunda. İki ay sonra teslimata başlayacağımızı düşünüyorum. Ön ödeme yapıldı, kredi verildi. Kredi paralar harcandı, teçhizat üretildi. Ayrıca eğitimi de tamamladık” dedi.

Bu açıklama uyarınca Türkiye ile ABD ve NATO arasında gerilime neden S-400’lerin teslimi için engel kalmadığı görülüyor. Öte yandan NATO ve ABD’den Pentagon S-400’lerin alınmasının ittifak içinde sorun yaratacağına dönük sert açıklamalar yapıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.