28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara19°C
  • İzmir22°C
  • Berlin11°C

RUSYA: HELİKOPTERİMİZ HESEKÊ'DE ZORUNLU İNİŞ YAPTI

Rojava’nın Hesekê vilayetine bağlı Til Temir kasabası yakınlarında bir Rus askeri helikopterinin zorunlu iniş yaptığı bildirildi.

Rusya: Helikopterimiz Hesekê'de zorunlu iniş yaptı

28 Şubat 2021 Pazar 14:49

Rusya Savunma Bakanlığı, Rojava’nın Hesekê kentinde devriye gezen Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait Mi-35 helikopterinin teknik nedenlerden dolayı zorunlu iniş yaptığını belirtti.

Mürettebatın bildirdiğine göre helikoptere yönelik herhangi bir saldırı olmadığını kaydeden bakanlık, mürettebatın arama-kurtarma birimi tarafından hızlıca hava üssüne götürüldüğünü ve pilotların hayati tehlikesi bulunmadığını bildirdi.

Bugün bir grup zırhlı araç ve 2 helikopterden oluşan bir Rus gücünün bölgedeki ateşkes durumunu gözlem amacıyla Rojava’nın Qamışlo, Dirbesiye, Abu Rasen ve Til Temir bölgelerinde devriye gezdiği öğrenildi.

Söz konusu helikopterin, Rusya’nın Til Temir’deki Mekabir Üssü’nden havalandığı ve Türkiye ile desteklediği silahlı grupların kontrolündeki bölgeye iniş yaptığı kaydedildi.

2019 Ekim ayında Girê Spî ve Serêkaniyê’nin Türkiye ve silahlı gruplar tarafından ele geçirilmesinin ardından Rus güçleri, Demokratik Suriye Güçleri’yle (HSD) yapılan anlaşma çerçevesinde Fırat’ın doğusuna geçti.

Rus güçleri, HSD ile silahlı gruplar arasındaki bölgede devriye görevi gerçekleştiriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.