29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara20°C
  • İzmir24°C
  • Berlin20°C

RÛDAW’IN SÜLEYMANİYE MUHABİRİ TUTUKLANDI

Rûdaw yayın grubu Süleymaniye muhabiri Bradost Ezîzî, PYD’nin adını lekelediği gerekçesi ile Süleymaniye mahkemesi tarafından tutuklandığı bildirildi.

Rûdaw’ın Süleymaniye muhabiri tutuklandı

07 Nisan 2014 Pazartesi 14:09

Demokratik Birlik partisi(PYD) Süleymaniye temsilciliğinin suç duyurusunun ardından Süleymaniye adliyesinde Rûdaw muhabiri Bradost Ezîzî aleyhine açılan davanın ilk oturumunda mahkeme gazeteci Bradost Ezîzî’nin tutuklanmasına karar verdi. 

Mahkeme oturumunda hazır bulunan gazeteci Bradost Ezîzî, mahkeme yargıcının Bradost Ezîzî’nin 2004 yılında kaçak olarak Kürdistan’a giriş yaptığı gerekçesi ile tutuklanmasını kararlaştırdı.

PYD Süleymaniye temsilciliğinin, gazeteci Bradost Ezîzî’nin yazdığı makalalerde PYD ve üst düzey yöneticilerinin adını lekelediği iddiası ile Süleymaniye mahkemesine suç duyurusunda bulunmuştu. 

Bradost Ezîzî ve bir grup arkadaşı 2004 yılında Şam üniversitesinin basın yayın bölümünde öğrenci iken, Qamişlo’daki başkaldırının ardından üniversiteden atılmışlardı. 

Bradost Ezîzî mahkemede yaptığı savunmada, kendisi ve bir grup arkadaşı ile birlikte Irak Cumhurbaşkanı ve YNK Genel Sekreteri Celal Talabani’nin daveti üzerine Süleymaniye’ye geldiklerini ve Süleymaniye üniversitesinde basın yayın bölümünde öğrenim gördüklerini ifade etmesine rağmen mahkeme heyeti PYD’nin başvurusunu dikkate alarak tutuklanması kararını verdi. (Dengê Azad)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.