18 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara23°C
  • İzmir23°C
  • Berlin10°C

RTÜK’TEN FOX TV VE HALK TV’YE CEZA

Fox Ana Haber bülteni, Fatih Portakal’ın ifadeleri nedeniyle üç gün, Halk TV’deki ‘Halk Arenası‘ programı ise Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in sözleri nedeniyle beş gün yayınlanmayacak.

RTÜK’ten Fox TV ve Halk TV’ye ceza

26 Aralık 2018 Çarşamba 19:26

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, Gezen ve Akpınar’ın katıldığı programda kanun hükümlerine aykırı davranıldığı suçlamasıyla Halk TV’ye idari para cezası uygulanması ve programların durdurulması talebiyle dün RTÜK’e başvurmuştu.

Akpınar ve Gezen hakkında televizyonda söyledikleri sözlere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tepki göstermesinin ardından soruşturma açılmıştı. İki oyuncu polis eşliğinde savcılığa götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Fatih Portakal ise, 10 Aralık’ta sunduğu haberde şu ifadeleri kullanmıştı: “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz, hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını… Hadi bakalım, yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi, kaç kişi çıkar Allah aşkına?”  

Erdoğan da Portakal’ı hedef alarak şunları söylemişti: “Birileri çıkmış portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.”

Verilen cezalara göre, yayın yasakları dışında FOX TV’ye 1 milyon TL, ‘Halk Arenası‘ programına ise 80 bin TL para cezası kesildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.