06 Mayıs 2024
  • İstanbul8°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara3°C
  • İzmir12°C
  • Berlin8°C

RTÜK, TRT'YE 'TERÖRÜ ÖVME' CEZASI KESTİ

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'un çevik kuvvet polisi Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürüldüğü ana ilişkin görüntüleri Ana Haber Büleni'nde yayınlayan TRT'ye 'terörü övme' iddiasıyla ceza verdi.

RTÜK, TRT'ye 'terörü övme' cezası kesti

30 Aralık 2016 Cuma 12:23

Cumhuriyet'in haberine göre; Konuyla ilgili rapor hazırlayan uzmanlar, iki farklı videonun incelendiği raporda “Asıl olarak olayın gerçekleştiği anın, Büyükelçinin tam olarak kurşunlanma anının görüntüleri ekrana getirilmiştir. Büyükelçinin konuşma yaparken ardarda gelen kurşunlara maruz kaldığı anlar direkt olarak yansıtılmıştır. Sonrasında Büyükelçinin yere düşmüş haldeki görüntüsü ekrana getirilmiştir. Büyükelçinin yerdeki görüntüsü tüm görüntülerde bulunmaktadır” ifadesine yer verdi.

Karar Numan Kurtulmuş'a gönderilecek

Suikasttan hemen sonra konuyla ilgili olarak yayınlanacak haberlere yayın yasağı getirilmişti. RTÜK, yasa gereği TRT'ye doğrudan yaptırım uygulayamıyor. Yayın ihlaline ilişkin kararın, yine TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a gönderileceği öğrenildi.

Görüntülerin yayın yasağı gelmeden önce yayınlandığı, daha sonrasında söz konusu habere yer verilmediği belirtilen raporun ardından RTÜK, AKP’li üyelerin de desteğiyle TRT’ye ceza verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.