19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin7°C

ROJ PEŞMERGELERİ SDG'YE KATILACAK İDDİASI

ENSK Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail, Roj Peşmergelerinin Rojava’daki geleceğine ilişkin, “Yönetimde nasıl birbirimize yardımcı olacaksak askeri alanda da aynı şekilde omuz omuza olacağız” açıklamasını yaptı.

Roj Peşmergeleri SDG'ye katılacak iddiası

25 Ekim 2020 Pazar 12:31

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanlık Kurulu Üyesi ve Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-S) Politbüro İdari Sorumlusu Muhammed İsmail, Rûdaw TV’ye verdiği demeçte, ENKS ile PYNK arasındaki görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Müzakerelerin en çok merak edilen başlıklarından biri olan Roj Peşmergelerinin geleceği ve askeri konulardaki projeye ilişkin konuşan Muhammed, “Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bünyesinde farklı güçler barındıran ve her gücün de kendi ismi ile yer aldığı bir askeri yapılanma. Roj Peşmergeleri de kendi ismi ile bu oluşumda yer alacak” dedi.

 Bu şekilde bir fikre sahip olduklarını ifade eden İsmail, “Kürt Ulusal Birliği Partileri'nden (PYNK) ile aramızda bir Kürt ittifağı sağlanırsa peşmergeler Kürdi bölgelerde görev yapacak. Ancak görev şekli Yüksek Askeri Komite tarafından belirlenecek. Askeri konular biraz daha hassas olduğu için bu konuda Yüksek Karar Mercii biraz daha inisiyatifi Yüksek Askeri Komite’ye bırakacak” diye konuştu.

Halkın ve bölgenin güvenliği nedeniyle askeri meselelerin daha hassas ele alındığını vurgulayan Muhammed İsmail, “Yönetimde nasıl birbirimize yardımcı olacaksak askeri alanda da aynı şekilde omuz omuza olacağız. Fakat şu ana kdar da bu konunun ayrıntıları üzerinde bir müzakere veya tartışmamız olmadı” ifadelerini kullandı.

Muhammed İsmail, “her iki taraf da bu konuyu görüşmeye hazırdır, öyle değil mi?” sorusuna, “Bu aşamaya geldik” şeklinde yanıt verdi.

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Muhammed İsmail ile gerçekleştirilen özel röportaj, Rûdaw TV’de 25 Ekim 2020 Pazar günü saat 22:00’da yayınlanacak. İsmail bu röportajda Dilbixwîn Dara’nın Rojava ve Kürt taraflar arasındaki müzakereler hakkındaki sorularını yanıtlayacak. (Rudaw)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.