03 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara11°C
  • İzmir15°C
  • Berlin14°C

ROBOSKİLİ AİLELER BUGÜN SOMA’YA GİDİYOR

Roboskili aileler, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileriyle dayanışmak için Soma’ya gideceklerini belirtti.

Roboskili aileler bugün Soma’ya gidiyor

23 Mayıs 2014 Cuma 11:42

Perşembe buluşmasında dün bir araya gelen Roboskili aileler, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileriyle dayanışmak için Soma’ya gideceklerini belirtti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011′de Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 34 kişinin aileleri Perşembe buluşması için mezarlıkta bir araya geldi.

Roboskili aileler olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) vekilleri ve İnsan Hakları Derneği (İHD) temsilcileri ile birlikte, Soma’daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin aileleriyle dayanışmak için yarın Soma’ya gideceklerini belirten Roboski İçin Adalet Yeryüzü İçin Barış Derneği (Roboski-Der) Başkanı Veli Encü şunları söyledi:

“Biz Roboskili aileler olarak katliamın gerçekleştirildiği ilk günden bu yana Roboskî katliamı aydınlatılamadığı ve failler yargılanmadığı sürece yeni katliamlar kapıda olacağını defalarca dile getirdik. Keza Gezi Parkı eylemlerinde katledilen 8 can bunun kanıtıdır.”

“Roboski katliamının aydınlatılması hükümet için samimiyet testidir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.