24 Ekim 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır6°C
  • Ankara3°C
  • İzmir14°C
  • Berlin3°C

REUTERS: TÜRKİYE'DE EKONOMİ KADROLARI BÖLÜNDÜ

Reuters haber ajansı, Türkiye'yle ilgili analizinde, Türk Lirası'nda görülen değer kaybının ekonomi kadroları arasındaki görüş ayrılıklarını derinleştirdiğini ve ekonomi politikalarında son sözün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olduğunu bildirdi.

Reuters: Türkiye'de ekonomi kadroları bölündü

07 Aralık 2016 Çarşamba 15:56

Analiz-haberde, Türkiye'de ekonomi kadrolarındaki iki farklı görüşün çatışmasının yatırımcıları endişelendirdiği de ifade edildi.

Ajansa konuşan yetkililer, ekonomi kadrolarının temel olarak Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal gibi uluslararası yatırımcıların kaygılarını giderecek adımlar atılması gerektiğini savunan reformcular ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin temsil ettiği popülist görüşler arasında bölündüğünü söyledi.

Reuters'a konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) üst düzey bir yetkili, "Ekonominin lider kadrolarında bir uyum bütünlüğü yok. Bir tarafta küresel ekonominin ihtiyaçlarını dinleyen ve piyasalar açısından çıpa olarak görülenler; diğer tarafta ise daha fazla ulusal ekonomik politikalar yürütmek isteyenler var" dedi ve ekledi:

"Şimşek ve Ağbal; piyasalar tarafından çıpa olarak görülüyormuş gibi duruyor ve Türk ekonomisinin uluslararası alanda anlaşılması için kritik önem taşıyorlar" diye konuştu.

'Bölünme çok kötü bir döneme denk geldi'

Reuters haberinde, Erdoğan'ın düşük faiz oranları istemesinin mali piyasalarda çalkantıya yol açtığını, 15 Temmuz darbe girişimi ve güçlenen ABD dolarıyla birlikte bu yıl içinde Türk Lirası'nın beşte bir değer kaybettiğini belirtti.

AKP'nin başarısının en önemli nedenlerinden birinin ekonomik büyüme olduğunun belirtildiği analizde, "Yüksek kademelerdeki bölünmeler hem Türkiye'nin ekonomik istikrarı hem de parti açısından daha kötü bir zamana denk gelemezdi. Yavaşlayan büyüme ve inatçı enflasyon riski seçmen gözünde ekonomik başarılara zarar veriyor" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.