24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara29°C
  • İzmir28°C
  • Berlin10°C

RAHİP BRUNSON SERBEST BIRAKILDI

​ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkındaki adli kontrol uygulamaları kaldırıldı. Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Rahip Brunson serbest bırakıldı

12 Ekim 2018 Cuma 16:38

“Örgüt adına suç işlemek” ve “casusluk" suçlamalarıyla ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Craig Brunson'ın dördüncü duruşması Aliağa Cezaevi Kampüsü'ne, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Türkiye'de Aralık 2016'da tutuklanan ve 25 Temmuz'dan beri ev hapsinde tutulan ABD'li papaz Andrew Brunson, dördüncü kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Brunson'ı 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca Brunson'ın ev hapsinin ve hakkındaki yurt dışı yasağının da kaldırılmasına hükmedildi. Brunson'ın hapiste kaldığı süre göz önünde bulundurulduğunda bu karar, Brunson'ın serbest bırakılacağı anlamına geliyor.  

Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, karara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Brunson ABD'ye gider diye düşünüyorum" dedi. Halavut, kararı temyize götüreceklerini de belirtti. 

ABD Başkanı Donald Trump, Brunson kararı ile bağlantılı iki tweet paylaştı. İlk tweetinde "Papaz Brunson için çok yoğun çalışıyoruz!" ifadesini kullanan Trump, ikinci tweetinde ise "Dualarım Papaz Brunson'ladır ve bir an önce güvenli bir şekilde eve dönmesini umuyoruz" dedi. 

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, Brunson üzerindeki adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını ve sanığa 10 yıla kadar hapis cezası verilmesini istemişti.

Perşembe günü de ABD merkezli NBC haber kanalı, Türkiye ile ABD arasında Brunson'ın serbest bırakılmasına ilişkin "gizli bir anlaşmaya" varıldığını öne sürmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.