01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara14°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

PYD EŞBAŞKANI: BİZE SADECE GÜNEY KÜRDİSTAN SİLAH GÖNDERDİ

PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, “Birçok yerden silah istedik ancak şimdiye kadar bir tek Güney Kürdistan Hükümeti gönderdi” dedi.

PYD Eşbaşkanı: Bize sadece Güney Kürdistan silah gönderdi

07 Kasım 2014 Cuma 18:25

Rûdaw’a konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobani’de büyük bir savaşın ve direnişin yaşandığını belirterek, IŞİD’in birçok yerden takviye güç getirttiğine dikkat çekti.  

“Acilen bir yardım koridorunun açılmasını ve YPG’ye silah gelmesini istiyoruz. Bu taleplerimiz karşılanırsa Kobani IŞİD’den temizlenir. Kobani üzerindeki çember kırılır. Birçok yerden silah istedik ancak şimdiye kadar bir tek Güney Kürdistan Hükümeti gönderdi. Destek gelmediği ve yardım koridoru açılmadığı müddetçe Kobani üzerindeki tehlike kalkmayacak.” 

Peşmerge Güçleri’nin, “Kobani için üzerlerine ne düşerse yapacaklarını” açıklamasını önemli bulduklarını vurgulayan Abdullah, “Peşmerge’nin Kobani’ye gelişi ve silah getirmesi çok önemli oldu. Peşmerge YPG ile birlikte savaşıyor. Ağır silah kullanıyor” diye konuştu. 

Kobani’de çok sayıda sivil olduğunu aktaran Abdullah, “Siviller zor durumda. Kobani içinde ve sınırda siviller var. Sınırda bir mayın patlaması sonucu bir sivil yaralandı. Yine birkaç gün önce IŞİD’in attığı ateş sonucu bir sivil sınırda hayatını kaybetti” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.