28 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin22°C

PUTİN'İN TÜRKİYE ZİYARETİ ERTELENDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 14-15 Ekim tarihlerinde Türkiye’ye yapması planlanan ziyaret Kasım ayına ertelendi.

Putin'in Türkiye ziyareti ertelendi

10 Ekim 2012 Çarşamba 11:57

Rus kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le önceki gün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde konuyu ele aldığı ve Putin’in talebi üzerine de ziyaretin Kasım ayına alındığı kaydedildi. Erteleme ile ilgili herhangi bir gerekçe bildirilmedi. 

PUTİN ABD SEÇİMLERİNİ Mİ BEKLENİYOR 

ABD'nin Kasım ayında gerçekleştirilecek seçim nedeniyle, Suriye sorunu için elle tutulur bir girişimde bulunmaması bölgenin geleceğini engelleyen en önemli etkenler arasında görülüyor. Bu sebeple Rus lider Putin'in Türkiye'ye geldiğinde ABD'nin yeni başkanı ve tutumunun belirginleşmiş olmasını beklediği belirtiliyor.

3,6 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA İMZALANACAKTI 

Ziyarette Rusya’nın en büyük bankalarından Sberbank’ın 3,6 milyar dolara Denizbank’ı alımı ile ilgili de nihai anlaşma imzalanacaktı. Sberbank Başkanı German Gref’in de katılacağı 15 Ekim akşam yapılacak tören de Putin’in Kasım ayında gerçekleştireceği ziyarete ertelendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.