29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır30°C
  • Ankara21°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

PUTİN VE OBAMA NE GÖRÜŞTÜ?

Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD Başkanı Obama, APEC zirvesinde Suriye, Ukrayna ve İran’ı görüştü.

Putin ve Obama ne görüştü?

11 Kasım 2014 Salı 13:04

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, ABD Başkanı Barack Obama ile Pekin’de gerçekleşen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesi çerçevesinde Suriye, Ukrayna ve İran’ı görüştüğü belirtildi.

Kremlin danışmanı Dmitri Peskov basına yaptığı değerlendirmede Putin ve Obama’nın zirve çerçevesinde iki kereden fazla görüştüğünü söyledi.

İki liderin görüşmelerinin kısa süreli olduğuna değinen Peskov, “Ancak bu görüşmelerde konuları değerlendirme imkanı oldu. İkili ilişkilerin yanı sıra İran, Suriye ve Ukrayna ele alındı.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de Pekin’de detaylı görüşmelerde bulundu. Suriye’de tüm tarafların katılımı ile diyalog sürecinin yeniden başlatılmasını isteyen Rusya, Ukrayna konusunda da Doğu bölgesinde yerel temsilcilerle krizin çözümü için müzakere yapılmasını istiyor.

İran nükleer sorununun çözümü konusunda ise önemli ilerleme sağlandı. P5+1’in İran’la yaptığı görüşmelerde 24 Kasım’a kadar anlaşma imzalanması gerekiyor. Tahran’a yönelik yaptırımların kaldırılması ile ilgili tarih dışındaki konularda mutabakat sağlandığı gelen haberler arasında.

İran nükleer sorunu ile ilgili P5+1’in yeni zirvesi 11 Kasım’da Umman’ın başkenti Maskat’ta yapılması planlanıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.