18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır11°C
  • Ankara3°C
  • İzmir13°C
  • Berlin9°C

PUTİN VE ERDOĞAN TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Rus uçaklarının yanlış binayı bombalaması sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi üzerine Putin ve Erdoğan telefon görüşmesi yaptı.

Putin ve Erdoğan telefonda görüştü

09 Şubat 2017 Perşembe 18:58

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Bab'da Rus uçaklarının yanlış binayı bombalaması sonucu 3 askerin hayatını kaybetmesi 11 askerin yaralanması üzerine telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Putin Erdoğan'a baş sağlığı dileklerini iletti. 

Kremlin'den görüşme ile ilgili şu açıklama yapıldı:

"Uluslararası terörle ortak mücadele çerçevesinde Suriye'deki kriz durumunun tüm kilit konularına ilişkin fikir alışverişi yapıldı. Vladimir Putin El Bab'da Türk askerlerinin hayatını kaybetmesine neden olan trajik olayın ardından baş sağlığı diledi. Suriye'de IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı operasyonlar sırasında askeri hatta koordinasyonun geliştirilmesi konusunda anlaşıldı. Rusya, Türkiye ve İran'ın aracılığıyla Astana'da gerçekleşen Uluslararası Suriye Müzakeresinin sonuçlarının hayata geçirilmesi değerlendirildi. Astana ve Cenevre süreçlerinin ilerletilmesi için aktif şekilde çalışılmaya hazır olunduğu bir kez daha dile getirildi. Aynı zamanda, 2017 Mart ayında Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına hazırlık çerçevesinde Rusya ve Türkiye'nin ticari, ekonomik ve diğer alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesi konusuna da değinildi."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.