29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin10°C

POMPEO'DAN S-400 AÇIKLAMASI: TRUMP KANUNLARA UYACAK

ABD Dışişleri Bakanı: Kanunlar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki bu kanunlara uyacağız. Başkan Trump da bu kanunlara uyacak.

Pompeo'dan S-400 açıklaması: Trump kanunlara uyacak

15 Temmuz 2019 Pazartesi 10:48

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, S-400 kriziyle ilgili yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın kanunlara uyarak Türkiye'ye yaptırım uygulayacağına emin olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara-Washington arasında yaşanan S-400 krizine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Pompeo, ABD yasalarının Türkiye'ye yaptırım öngördüğünü vurgulayarak ABD Başkanı Trump'ın kanunlara uyacağını belirtti.

Mike Pompeo, Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili verdiği bir mülakatta ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası'nı (CAATSA) kastederek kanunların Türkiye'ye yaptırım uygulamayı gerektirdiğini söyledi.

Euronews'in aktardığına göre; Washington Post'ta yayınlanan söyleşisinde Pompeo, "Kanunlar yaptırım uygulamayı gerektiriyor ve eminim ki bu kanunlara uyacağız. Başkan Trump da bu kanunlara uyacak" dedi.

Türkiye, Rusya ile anlaşıp S-400'lerin teslimatını beklerken ABD'nin bir dizi askeri ve ekonomik yaptırım uyarısıyla karşı karşıya kaldı. ABD, Türkiye'nin S-400 programından çıkmasını istedi. ABD, program iptal edilmezse CAATSA yaptırımları uygulayacağını açıkladı. ABD'den Milli Savunma Bakanlığı'na gönderilen mektup da bu tehditlerin resmi tebligatı oldu. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.