30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara12°C
  • İzmir13°C
  • Berlin12°C

POLİS TAKİBİ SÜREK AVINA DÖNDÜ

Cem Garipoğlu'nun babası Nida Garipoğlu'nun şoförü ve eşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi İstanbul'da, 1 kişi de Adana'da gözaltına alındı.

Polis takibi sürek avına döndü

24 Eylül 2009 Perşembe 12:23

Polis, arabulucu Cemil Baran'ın adres gösterdiği "bordo bereli Ahmet"in yakalanması için de İzmir'de bir adrese baskın düzenledi. Otelde 2 kadın gözaltına alındı. Baba Nida Garipoğlu'nun savcılık tarafından yeniden sorgulanacağı, bu amaçla savcılığın Silivri Cezaevine yazı gönderdiği öğrenildi.

Adana'da gözaltına alınan Gariboğlu'nun satın alma müdürü Mehmet K.'nın eşi Zeliha K. "Böyle bir olayı aklı başında olan kimse onaylamaz" dedi.

 Nida Gariboğlu'nun satın alma müdürü Mehmet K. Adana'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

 Münevver Karabulut cinayetine ilişkin bugün gözaltına alınanlar arasında zanlısı Cem Garipoğlu'nun tutuklu babası Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur'un da bulunduğu belirtildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğünün, cinayet zanlısı Garipoğlu'na firarda olduğu dönemde yardım ve yataklık yapanları bulmak amacıyla başlattığı çalışma sürüyor.

Görüntüler silinmek istendi

Bu kapsamda, Cem Garipoğlu'nun tutuklu babası Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur, eşi Kamuran Batur, Habib Kurt ve Hakan Çiçek gözaltına alınarak, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine getirildi.

POLİSE "NEREDE KALDINIZ?" DİYE SORDU

Soruşturma kasamında, Garipoğlu ailesine ait şirketler grubunda satın alma müdürü olarak görev yaptığı ve bayram tatili için ailesinin yaşadığı Adana'ya giden Mehmet Karakayalı (47) da Seyhan ilçesinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İstanbul'a gönderilen Karakayalı'nın, operasyon sırasında, polislere ''Nerede kaldınız? Bekliyordum'' dediği öğrenildi.

BUGÜN EMEKLİ OLMAYI PLANLAMIŞ

Mehmet Karakayalı'nın bayram süresince kaldığı Reşatbey Mahallesi 5 Ocak Caddesi'ndeki evinde eşi Zeliha Karakayalı ve oğlunun kaldığı öğrenildi. Evin kapısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zeliha Karakayalı eşinin Garipoğlu'na ait şirkette çalıştığını, TMSF'ye devredilince de görevine devam ettiğini belirtti.

Eşinin 15 yıl Sabancı ailesine ait bir firmada çalıştıktan sonra Adana'da restoran açtığını anlatan Zeliha Karakayalı burada Garipoğlu ailesiyle tanıştığını, daha sonra onların teklifi üzerine İstanbul'a gittiğini söyledi. Zeliha Karakayalı kendisinin de yaz aylarında İstanbul'da, kışın okul döneminde ise Adana'da yaşadığını, eşinin de bayram ziyaretine yanlarına geldiğini bildirdi.

Sabaha karşı gelen ekiplerin, kendisine ''Kocanızın ifadesini aldıktan sonra bırakacağız'' dediğini belirten Zeliha Karakayalı şunları kaydetti: ''Yarın geleceğini söylediler. Arabası, eşyası burada. 3 günlük izne gelmişti. Bugün emekli oluyordu ve doğum günüydü. Eşimin bu olaylarla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Garipoğlu ailesini tanımıyorum, akrabalığımız da yok. Burada restoran işletirken tanıştılar, eşimin 15 yıllık tecrübesi vardı. Profesyonelce davranıp oraya gitti. Yaklaşık 15 aydır orada çalışıyor.'' Zeliha Karakayalı Münevver Karabulut'un öldürülmesi ve cinayet zanlısıyla ilgili soruya, ''İnşallah cezasını çeker. Böyle bir olayı onaylayabilir miyim? Aklı başında olan hiç kimse bunu onaylamaz'' diye cevapladı.

GÖZALTILAR OLACAK DEMİŞTİ

Karabulut ve Garipoğlu aileleri arasında arabuluculuk yaptığını söyledikten sonra gözaltına alınan ve ifadesinin ardından serbest bırakılan gazeteci Cemil Baran, soruşturmayla ilgili yeni gözaltılar olacağını söylemişti. Cinayette kilit bir rol oynadığını öne sürdüğü "Ahmet" ön adlı kişinin bordo bereli bir asker emeklisi olduğunu belirten Baran, aileden birçok kişinin bugün gözaltına alınacağını iddia etmişti.

İZMİR'DE BİR OTELDE ARAMA YAPILDI 2 KADIN GÖZALTINA ALINDI

Alınan bilgiye göre, Cem Garipoğlu'nun arandığı dönemde, saklanmasına asker kökenli ''Ahmet'' adlı bir kişinin yardımcı olduğu iddialarının ortaya atılmasının ardından, İzmir polisine, bu kişinin Basmane semtindeki bir otelde kaldığı ihbarı geldi.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, Basmane semtindeki otele giderek kayıtları inceledi. Kayıtlarda otelde ''Ahmet'' adında birinin kalmadığı belirlenirken, ''sahte kimlik'' kullanılmış olabileceği ihtimaline karşı tüm müşteri kayıtları incelendi. Polis şüphelendikleriyle tek tek görüştü. Ekipler, otelde kalan 2 kadını, ifadelerine başvurmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürdü. İki kadının gözaltına alındığı belirtildi.

BABA GARİPOĞLU YENİDEN SORGULANACAK

Cinayet günü yaptığı telefon görüşmeleriyle Cem'in kaçışını organize ettiği öne sürülen tutuklu baba Nida Garipoğlu, bir kez daha sorgulanacak. Gömleğinde tespit edilen kan lekesinin Münevver Karabulut’a ait olduğu belirlenince adam öldürmeye iştirak suçundan 27 Nisan 2009’da tutuklanan baba Garipoğlu’nun ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca Silivri Cezaevi’ne faks gönderildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.