13 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara9°C
  • İzmir15°C
  • Berlin10°C

PKK'DAN HÜKÜMETİ ZORDA BIRAKACAK AÇIKLAMA

PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, 'ateşkes' kararı için devletin Öcalan'la anlaştığını iddia etti.

PKK'dan hükümeti zorda bırakacak açıklama

18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:41

PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, “tek taraflı ateşkes” kararının Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu alındığını ileri sürdü.

Karayılan, “Talep üzerine önderliğimiz yeniden devreye girip hareketimize mesaj gönderdi” dedi

Radikal'in haberine göre PKK'ya yakın bir internet sitesine örgütün 13 Ağustos’ta ilan ettiği ‘eylemsizlik’ kararını değerlendiren Karayılan, ateşkesin devlet içerisinden bazı yetkililerin Öcalan’la sağlanan temasların ardından geliştiğini ileri sürdü.

Karayılan, iddiasını şöyle gerekçelendirdi: “Artık açıklanmasında bir sakınca görmediğimiz diğer önemli bir gelişme de devletin, önderliğimizle geliştirdiği diyalog temelinde ateşkes talebinde bulunmasıdır. Aslında önderliğimiz aradan çekilmişti ancak, talep üzerine yeniden devreye girerek, çağrıları ve devletten doğru gelen istemi de dikkate alarak, bir kez daha barışa şans tanınması için hareketimize bir mesaj gönderdi.”

Karayılan, eylemsizlik kararının “karşılıklı ateşkesi arama tutumu” olduğunu da söyledi. “İlan edilen bir ateşkes değil, ateşkesi hedefleyen pasif savunma pozisyonuna geçmedir” diyen Karayılan, taleplerini sıraladıktan sonra, kalıcı bir barış sürecinin gelişmesi için ortaya koydukları isteklerin makul olduğunu söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.