30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir13°C
  • Berlin11°C

PKK: ASKERLER VE KAMU GÖREVLİLERİ YARIN SERBEST

HPG açıklamasında, aylardır örgütün elinde bulunan söz konusu kişilerin Abdullah Öcalan'ın çağrısı ve KCK'nin talebi üzerine serbest bırakılacağı kaydedildi.

PKK: Askerler ve kamu görevlileri yarın serbest

12 Mart 2013 Salı 15:43

PKK'nin elinde tuttuğu kamu görevlileri ve askerleri teslim almak üzere Federal Kürdistan'a giden heyet bu sabah saatlerinde sınırı geçerken, örgütün askeri kanadı ''esir'' olarak nitelediği kişilerin yarın serbest bırakılacağını açıkladı.

HPG, ellerindeki kişilerin isimlerini ''Zihni Koç , Abdullah Söpçeler, Kemal Ekinci, Nadir Özgen, Kenan Erenoğlu, Reşat Çaçan, Ramazan Başaran ve Hadi Gizli'' olarak açıkladı ve 13 Mart günü gelecek heyete teslim edileceklerini duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da gün içinde yaptığı açıklamada teslimlerin yarın da olabileceğini kaydetti.

Atalay, "Bunlar süreçle ilgili iyi niyet gösterileri. Şu anda heyet Habur'da. Sınırdan karşı tarafa geçiş yaptılar. Oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu gün olabilir yarın olabilir, teslimler gerçekleşecek. Burada da hazırlık yaptılar. Gelişmeleri oradan takip edeceğiz" diye konuştu.

Tuncel sınırı geçemedi

Bu arada kamu görevlilerinin teslim alınması için oluşturulan heyet, Habur/İbrahim Halil Sınır Kapısı'ndaki pasaport işlemlerinin ardından Federal Kürdistan'a giriş yaptı.

Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'dan oluşan 6 kişilik heyeti İbrahim Halil Sınır Kapısı'nda BDP HewlerTemsilcisi Cemal Coşkun karşıladı.

Dün açıklanan heyette ismi bulunan milletvekili Sebahat Tuncel yurt dışına çıkma yasağı nedeniyle Silopi'ye kadar heyete eşlik etti, ancak sınırdan geçiş yapamadı.

MİT ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasındaki görüşme sürecinde PKK’nin rehin tuttuğu kamu görevlilerinin durumu da gündeme gelmiş; bu ayın başında PKK, rehineleri serbest bırakacağını duyurmuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.