24 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara18°C
  • İzmir24°C
  • Berlin4°C

PETROL FİYATLARINDA REKOR DÜŞÜŞ YAŞANDI

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, 1991'den bu yana görülen en sert düşüşü yaşadı.

Petrol fiyatlarında rekor düşüş yaşandı

09 Mart 2020 Pazartesi 10:19

OPEC+'nın üretimi kısma konusunda anlaşmaya varamaması sonrası Suudi Arabistan'ın ham petrol üretimini artırma ve satış fiyatını düşürme kararı alması uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının bu sabah yüzde 25 düşmesine yol açtı. Petrol ve hisseler çökerken, ABD tahvilleri yükseldi.

Dünya.com'un Foreks'ten aktardığı habere göre, ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu saban 31,02 dolar seviyesine kadar düşüşün ardından cuma gününe göre 11,36 dolar düşüşle 33,91 dolar/varil oldu.

NYMEX'de Batı Teksas petrolünün varil fiyatı 10,94 dolar, yüzde 26,5 düşüşle 30,34 dolar seviyesinde.

Suudi Arabistan, günlük petrol üretimini Nisan ayında 10 milyon varil/gün seviyesinin üzerine çıkarırken, ham petrol satış fiyatlarını gönderilecek bölgelere göre 6-8 dolar/varil düşürdüğünü duyurdu.

HİSSE SENETLERİ DÜŞTÜ

Petrol fiyatları çökerken, hisse senetleri güçlü düştü ve para birimleri ve tahvillerde sert hareketler görülüyor.

Boomberg'in haberine göre Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 5 düştü ve alt sınıra dayanmasından dolayı işlemler durdu. Japonya hisse senetleri yüzde 6 düştü ve İngiltere'de FTSE 100 endeks vadeli kontratları yüzde 7'nin üzerinde geriledi. Yen ve Avustralya doları hariç para birimleri sert dalgalanmalarla karşılaştı. Ülke tahvil faizleri yeni düşük seviyelerine indi ve ABD 10 yıllıklarının faizinde çeyrek puanın üzerinde dev bir gerileme görüldü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.