07 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara4°C
  • İzmir13°C
  • Berlin10°C

‘PEŞMERGE’YE KOBANÊ KAPISINI ABD AÇTI’

Today's Zaman, ABD Başkanı Obama'nın IŞİD'e karşı koalisyon özel temsilcisi John Allen'e dayandırdığı ilginç bir haber yayınladı.

‘Peşmerge’ye Kobanê kapısını ABD açtı’

29 Mart 2015 Pazar 17:06

Today’s Zaman gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı koalisyon özel temsilcisi John Allen’e dayandırdığı bir haberinde, Peşmerge Güçleri’nin Kobanê’ye geçişi için ABD’nin Türkiye’yi ikna ettiğini yazdı.

İngilizce yayımlanan Today’s Zaman’da yayımlanan bir haberde, Peşmerge Güçleri’nin Kobanê’ye geçtiği süreçte ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı koalisyon özel temsilcisi John Allen’in Türk yetkilileri ikna etmek için dört defa Ankara’da görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Yazıda, ”Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bu fikre karşı soğuk durduğunu açıkladığı bir dönemde, ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı koalisyon özel temsilcisi John Allen Türk yetkilileri ikna etmek için dört defa Ankara’da görüşmelerde bulunduğu ifade etti” ifadelerine yer verildi.

Today’s Zaman’ın yazısında, Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyonda yer alması için gerçekleştirilen görüşmelerde, Türkiye Başbakanı’nın, Peşmerge Güçleri’nin Türkiye toprakları üzerinden Kobanê’ye geçişine izin verdiği belirtildi.

Yazıda Allen’in ”Türkiye NATO üyesidir, aynı zamanda ABD’nin eski ve stratejik dostudur. Koalisyon güçlerinin hava operasyonları IŞİD’i zayıflatmayı ve geriletmeyi başarmıştır.” söylediği belirtildi.

Türkiye’nin başından beri Suriyeli Kürdlerle ilişkilerinin PKK’ye yakınlığı ile bilinen PYD engeline takıldığı ifade edilen yazıda, Türkiye’nin geçmişte PYD’den Esad rejimine karşı savaşmasını istediği ifade edildi.

Yazıda ayrıca Türkiye’nin PYD’ye silah verilmesinden duyduğu kaygılarını da ABD’ye ilettiği belirtildi. (basnews)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.