03 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir25°C
  • Berlin25°C

PEŞMERGELER ROJAVA’YA GEÇTİ Mİ?

Federal Kürdistan’da eğitilen ve savaşan Peşmergelerin Rojava’ya (Suriye Kürdistanı) geçtiği haberi yetkililer tarafından yalanlandı.

Peşmergeler Rojava’ya geçti mi?

27 Eylül 2015 Pazar 08:36

Rûdaw’a konuşan Federal Kürdistan Peşmerge Bakanlığı’ndan bir kaynak, Rojavalı 6 bin peşmergenin  bir kısmının Federal Kürdistan'dan Rojava’ya karayoluyla geçtiğine dair haberlerin gerçek olmadığını söyledi.

Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye’den (PDK-S) Faysal Naso ise, Rojavalı Peşmergelerin geçişiyle ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Türkiye medyası, “Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) yetkilileri”ne dayandırılan haberde, şu bilgiler yayınlanmıştı:

“Suriyeli Peşmergelerin bir kısmı Irak'tan Suriye'ye karayoluyla geçirildi. Bu Peşmergeler, Suriye'nin kuzeyinde PYD kontrolünde olan bölgelerde DAEŞ'e karşı savaşacak. Irak'ta kalan diğer Peşmergeler de önümüzdeki günlerde Suriye'ye geçirilecek. 

Suriyeli 6 bin silahlı Peşmerge, IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin himayesinde Erbil ve Duhok'taki askeri kamplarda Iraklı Kürt komutanlarca eğitilmişti. Bu Peşmergeler, Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Suriye Kürdistan Demokrat Partisi ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ne bağlı olarak Kürt bölgelerini DAEŞ'e karşı koruyacak.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.