29 Mart 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin15°C

PEŞMERGE'DEN BAĞDAT'A IŞİD'E KARŞI İŞBİRLİĞİ TEKLİFİ

IŞİD militanlarının Irak'taki münferit saldırıları devam ederken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Bağdat'ı işbirliğine çağırdı. Peşmerge Bakanlığı, ortak operasyon önerdi.

Peşmerge'den Bağdat'a IŞİD'e karşı işbirliği teklifi

17 Mayıs 2019 Cuma 12:52

IŞİD’in kontrol ettiği topraklardan temizlenmesine rağmen münferit saldırılarını sürdürdüğü Irak’ta, Kürdistan  Yönetimi’nden Bağdat’taki merkezi hükümete işbirliği çağrısı geldi. Peşmerge Bakanlığı, Bağdat ile Hewler arasında statüsü tartışmalı olan Kürdistani bölgelerde artan IŞİD saldırılarının önüne geçilmesi için Bağdat’a ortak operasyon önerisinde bulundu.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabar Yaver, işbirliği talebini içeren bir yazıyı iki gün önce Bağdat’a gönderdiklerini söyledi. Rudaw’a konuşan Yaver, “Ortak işbirliği teşkilatı oluşturma ve son zamanlarda tartışmalı bölgelerde artan IŞİD tehlikesine karşı ortak operasyon düzenleme kapsamında biz Peşmerge Bakanlığı İşbirliği Yüksek Komisyonu olarak, Irak Savunma Bakanlığı’na bu konuda yazı gönderdik. En yakın zamanda toplantı gerçekleştirip ileride izleyeceğimiz yol haritası hakkında konuşmayı amaçlıyoruz” dedi.

IŞİD’in, Hewler ile Bağdat arasında statüsü üzerinde tartışma yaşanan bir dizi bölgede son haftalarda yeniden faaliyete geçtiği biliniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.