06 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara15°C
  • İzmir22°C
  • Berlin18°C

PEŞMERGE, MEVZİ KAZDI BEKLİYOR!

Rabia Sınır Kapısı'ndan daha da kuzeye ilerlemek isteyen Irak merkezi ordusu birlikleri ile peşmergeler arasında başlayan gergin bekleyiş sürüyor.

Peşmerge, mevzi kazdı bekliyor!

28 Temmuz 2012 Cumartesi 16:23

Sınırın peşmerge kontrolündeki kuzey kesiminin Irak merkezi ordusu tarafından denetim altına alınmak istenmesi üzerine peşmerge ile merkezi ordu arasında başlayan gerginlik sürüyor.

Karşılıklı mevzilenme ve mevzilerin takviyesi devam ediyor.

Güneyden gelen 3 taburdan oluşan merkezi ordu birlikleri zırhlı araçlar, top ve ağır silahlarla Rabia Sınır Kapısı yakınlarındaki Mahmudiye köyünde bekliyor.

39388

Merkezi ordu güçlerinin kuzeye geçmesine izin vermeyen Kahire köyünde konuşlu peşmergelere destek amacıyla iç bölgelerden 10 bin peşmergenin önemli bir kısmı gergin bekleyişin sürdüğü bölge ile Şengal taraflarına konuşlandırıldı. Diğer peşmergeler ise biraz daha geride bekletiliyor.

Yaklaşık 1 kilometre mesafede Irak askerlerinin karşısına konuşlandırılan peşmergelerin elinde uçaksavar, roketatar, 60 ve 120 milimetrelik havanlar gibi silahlar bulunuyor.

Öte yandan takviye güçlerin sevki de sürüyor. Zaho'dan Suriye sınırı boyunca güneye inen yolda peşmerge taşıyan çok sayıda aracın bölgeye gitmekte olduğu görüldü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.