18 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara17°C
  • İzmir20°C
  • Berlin5°C

PEŞMERGE KOMUTANLARI UYARDI: IŞİD YİNE SALDIRABİLİR

Peşmerge Güçleri Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Qareman Şeyh Kemal, saldırılarında artış gözlemledikleri IŞİD’in bazı Kürdistani bölgelere saldırı hazırlığı yaptığını söyledi.

Peşmerge Komutanları uyardı: IŞİD yine saldırabilir

14 Ekim 2018 Pazar 11:27

Kdp.info’ya konuşan Peşmerge Güçleri Genel Komutan Yardımcısı Tümgeneral Qareman Şeyh Kemal, IŞİD’in Irak’ın birkaç bölgesinde hareketliliğini arttırdığını, Kürdistan idaresi dışında kalan bazı Kürdistani bölgelere de saldırı hazırlığı yaptıklarına dair istihbarata ulaştıklarını belirtti.

Tümgeneral Kemal, “IŞİD, Peşmerge ile Irak güçleri arasındaki güvenlik boşluğundan faydalanıyor. Biz Peşmerge Güçleri olarak, IŞİD’in hareketliliğinin farkındayız ve onları sürekli gözlemliyoruz” dedi.

IŞİD’in oluşan güvenlik boşluğundan faydalanarak Irak’ın bazı bölgelerine rahatlıkla sızdığını belirten Şeyh Kemal, “Maalesef gün geçtikçe IŞİD’in eylem ve saldırıları artıyor” ifadelerini kullandı.

Peşmerge Güçleri Genel Komutan Yardımcısı, IŞİD’in şimdi daha çok bombalama ve köylere baskın şeklinde eylemler yaptığını vurgulayarak, “Biz özellikle Kürdistani bölgelere dikkat etmeye çalışıyoruz. Ancak bu bölgeler Peşmerge ile Irak güçleri arasında bir boşluk olarak kaldığı sürece örgütün hedefi olmaya ve tehditlerle karşı karşıya kalmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Irak güçlerinin sınırları koruyamadığını ifaden Peşmerge Komutanı, şunları kaydetti:

“Irak güçleri sınırları koruyamıyor, Bağdat hükümeti Peşmerge’nin o sınırlara geçmesine izin vermiyor. Tüm bunlar, Kürdistani bölgeler için büyük bir tehdit oluşmasına neden oluyor. Kürdistani bölgelerin IŞİD’in eline geçme tehlikesi devam ediyor çünkü Irak’ta kalan IŞİD’li sayısı hiç de az değil.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.