25 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara22°C
  • İzmir19°C
  • Berlin5°C

PEŞMERGE KOMUTANI: ABD KERKÜK'TE BÜYÜK BİR ASKERİ ÜS KURUYOR

Peşmerge yetkilileri ABD’nin Kerkük’te büyük bir askeri üs kurmaya hazırlandıklarını ve Irak askerlerinden K1 askeri üssünü boşaltmalarını istediklerini bildirildi.

Peşmerge komutanı: ABD Kerkük'te büyük bir askeri üs kuruyor

07 Ocak 2019 Pazartesi 11:48

Peşmerge Güçleri Batı Kerkük Cephesi Komutanı Nûrî Heme Elî, ABD’nin Kerkük’ün K1(Keyvan)Askeri Üssü'nde askerlerini yerleştirmeye başladığını, ancak ABD’nin neyi planladığını hakkında bir ayrıntı paylaşmadıklarını söyledi.  

KDP.info’ya konuşan Peşmerge komutanı Nûrî Heme Elî, ABD’li yetkililerin Irak askerlerinden K1 üssünü boşalmasını istediklerini ilettiklerini sözlerine ekledi. Peşmerge komutamı K1 üssünde sadece ABD askerlerinin kalacağını aktardı.

Peşmerge Güçleri Batı Kerkük Cephesi Komutanı Nûrî Heme Elî, ABD’nin K1 üssünü genişleterek büyük bir askeri üs haline getirmeyi planladığını belirterek “Ancak ABD’nin burda asker sayısını arttırmasındaki amaç nedir? Tam olarak bu konuda bilgi sahibi değiliz” dedi.

Nûrî Heme Elî, bahar ayları ile birlikte Irak’ta özellikle de Sünni bölgelerde bazı kritik değişimlerin olabileceğini belirtti.  

Kerkük’ün güneyinde yer alan K1 askeri üssü, daha önce YNK Peşmerge Güçleri’nin elindeydi. Ancak 16 Ekim olayları ile birlikte üs Irak güvenlik güçlerine geçmişti.

Daha önce bir açıklama yapan YNK’nin Kerkük milletvekili Mahmud Osman, Kerkük’te Kürt güçlerin de yer alacağı ABD'nin öncülüğünde ortak operasyonlar komutanlığının kurulacağını ileri sürdü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.