30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Berlin12°C

PEŞMERGE KERKÜK’TE SALDIRIYA GEÇTİ

Peşmerge birliklerinin saat 06:00 itibarıyla saldırıya geçtiği ve ilk etapta İsmail Ava köyünün kontrolünü sağladığı bildirildi.

Peşmerge Kerkük’te saldırıya geçti

09 Mart 2015 Pazartesi 10:52

Peşmerge Güçleri, koalisyonun savaş uçaklarının desteğiyle, IŞİD’in elinde olan Kerkük’ün güneyinde operasyona başlayarak, 20 kilometre ilerleme sağladı.

Peşmerge birliklerinin saat 06:00 itibarıyla saldırıya geçtiği ve ilk etapta İsmail Ava köyünün kontrolünü sağladığı bildirildi.

Uluslararası koalisyonun hava kuvvetleri de bölgede yoğun bombardıman gerçekleştirerek, Peşmergelere alan açıyor.

Savaş uçaklarının özellikle İsmail Ava, Gubeybe, Tılwerd, Molla Abdullah ve Meryem Beg bölgelerini hedef aldığı aktarıldı.

Yerel saatle 04:00’te başlayan bombardımana 17 uçak katılırken, IŞİD’in 40’a yakın noktası vuruldu.

Peşmerge kaynakları, örgütün ciddi oranda kayıp verdiğini ancak bu aşamada somut bilgiler verecek durumda olmadıklarını iletti.

Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Serhad Kadir de, Peşmerge Güçleri’nin 20 kilometre ilerlediğini ve ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Peşmerge Komutanı: IŞİD’in ağır silah bulundurduğu mevziler imha edildi

Operasyon hakkında konuşan Doğu Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Genel Sekreter Yardımcısı ve Peşmerge Komutanı Hüseyin Yezdanpena
, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının desteği ile başlatılan operasyonda şu ana kadar onlarca IŞİD’linin öldürüldüğünü ve cenazelerinin Peşmerge’nin elinde olduğunu aktardı.

Yezdanpena, Akrep Operasyonu’nun, IŞİD’in hiç beklemediği bir anda iki ana koldan başladığını, Kerkük kent merkezinde de örgütün gizli hücrelerine dönük eşzamanlı operasyon yapıldığını söyledi.

Hüseyin Yezdanpena, ”Kent merkezindeki operasyona Kusret Resul, güney ve güneydoğsundaki operasyona da Kemal Kerküki komuta ediyor. Doğu Kürdistan Peşmergeleri de operasyonda yer alıyor. Şimdiye kadar teröristlerin ağır silah bulundurduğu mevzilerin büyük kısmı imha edildi. Araçları havaya uçuruldu.” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.