29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara20°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

PEŞMERGE BAKANLIĞI’NDAN YALANLAMA

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebbar Yaver, Peşmerge Güçleri’nin tartışmalı bölgelere dönmesine ilişkin Peşmerge Bakanlığı ile Irak Savunma Bakanlığı arasında resmi bir görüşme gerçekleşmediğini açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı’ndan yalanlama

13 Ocak 2019 Pazar 19:43

Cebbar Yaver, Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki Kürdistani bölgelere dönmesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. 

Yaver, “Bizim ve bazı değerli kişilerin adıyla Peşmerge Güçleri’nin Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki bölgelere dönmesine ilişkin bazı haberler yayınlanmış. Konu ile ilgili açıklamamız aşağıdadır” dedi. 

‎Açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Peşmerge Bakanlığı ve Irak Savunma Bakanlığı arasında şu ana kadar Peşemerge Güçlerinin Kürdistan Bölgesi idaresi dışındaki bölgelere dönmesine ilişkin resmi bir görüşme yapılmamış ve resmi bir karar da yok. Irak Federal Hükümeti Savunma Bakanlığı ve Peşmerge Bakanlığı IŞİD teröristlerinin ortadan kaldırılması ve hareketlenmelerinin sonlandırılması için Peşmerge Güçleri ve Irak ordusunun Diyala, Selahaddin, Kerkük, Mahmur ve Musul’da IŞİD’e karşı ortak operasyon yürütmeleri kanaatine vardı. Bu konuda resmi görüşmelerin yapılması ve mekanizma ve yöntemin belirlenmesini bekliyoruz. Bu açıklamanın dışında söylenenler gerçeği yansıtmıyor.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.