PERVİN BULDAN: İMRALI'YA GİDİŞİMİZ ENGELLENİRSE...
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, BDP- HDP heyetinin İmralı'ya gidişinin Adalet Bakanlığı tarafından ertelenmesine tepki gösterdi.

20 Nisan 2014 Pazar 13:19
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, "İmralı adasına 1,5 aydır gidemedik. Eğer önümüzdeki hafta Cumartesi de gidişimiz engellenirse, bir basın toplantısı ile kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.
Bugün İmralı adasına giderek Abdullah Öcalan ile görüşme yapmaları beklenen BDP- HDP heyetinin gidişinin önümüzdeki haftaya ertelenmesi, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ın tepkisine yol açtı. İmralı'ya giden heyette de yer alan Pervin Buldan, adaya son gidişlerinin üzerinden 1,5 ay geçtiğini, geçen hafta Adalet Bakanı'nın kendilerine bu Pazar günü gidileceğini söylediğini belirterek şöyle konuştu:
"Ertelenmenin nedenini hükümete sormak lazım. Biz bilemeyiz, bize gerekçe söylenmiyor. Bize bugün değil, önümüzdeki hafta Cumartesi günü gidileceği söylendi, gerekçesini sorduğumuzda 'biz bilemeyiz' dediler. Bize zaten Bakan'ın kendisi dönmüyor, danışmanı söylüyor. O da kendisine iletileni söylüyor."
'SÜREÇ AÇISINDAN GÖRÜŞMELER ACİLEN YAPILMALI'
BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, çözüm ve barış süreci açısından görüşmelerin aslında acilen yapılması gerektiğini, 30 Mart yerel seçimlerinden sonda İmralı'ya gitmek için 1 Nisan'da taleplerini Adalet Bakanı'na ilettiklerini kaydederek şunları söyledi:
"Ama, ne yazık ki 1,5 aydır halen görüşülmedi. Eğer Cumartesi de gidişimiz engellenirse, biz bir basın toplantısı ile kaygılarımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Umarım Cumartesi günü tekrardan bir engel çıkarılmaz. Tekrardan bir engelle karşılaşırsak, gidişimiz tekrar engellenirse ve ertelenirse bununla ilgili bir çağrı yaparız ve artık kaygılarımızı da kamuoyu ile paylaşırız."
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
sayın pervin buldan sen bdp li olduğun sürece hep sevgi saygı göreceksin ama HDP ye geçersen türk solu partilerinin oğradığı hezimete uğruyacaksın eyer türklerden birinin tavsiyesine ihtiyacınız varsa lütfen ismail beşikçiyi dinleyin
Beğendim (0)Beğenmedim (0)YanıtlaBagislayiniz insan bu BDP'li parlamenterler'den, siyasetcilerden hic bir sey anlamiyor, be kardesim sozum ona sizler birer siyasetcisiniz ve de parlamentersiniz, peki o zaman neden Kurd halki'nin iradesine her zaman sadece Imrali'da bir kisi'nin himayesine veriyorsunuz. Kaldiki Imrali'da size verilen mesaj kesinliklen Ocalan'a ait olan bir mesaj degildir, tamamen MIT tarafin'dan hazirlanmis olan bir mesajdir. Demeki su anda gormemenizin nedeni'de MIT yogun oldugu icin, bu nedenlen'de size verecegi mesaji daha hazirlamadigi nedenden dolayi'da beklemek zorundasiniz.
Beğendim (0)Beğenmedim (0)YanıtlaKürdlerin kaygılarına kulak wermezseniz,Kürdler hiç sizin kaygılarınızı kaale bile almaz. Önce kendi halkınıza yapmak istediğiniz "Hdpelileştirme"zulmünün hesabını werin.
Beğendim (0)Beğenmedim (0)YanıtlaNe kadar da sizleri sewecek kadar canımızı bile hiçe sayiyorduk. Sayin Buldan.
bdp nin hdp ile birleşmesinin çözüm sürecini bir stratejik çercevede düsünmüs olabilir serok öcelan ...
Beğendim (0)Beğenmedim (0)Yanıtla