25 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara28°C
  • İzmir24°C
  • Berlin9°C

PENTAGON: PUTİN’İN SÖZLERİNDEN ŞÜPHE DUYUYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye’de IŞİD tarafından kaçırılan ABD’lilerle ilgili açıklamasına Pentagon’dan yanıt geldi: Bilgimiz yok.

Pentagon: Putin’in sözlerinden şüphe duyuyoruz

19 Ekim 2018 Cuma 12:07

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye’de IŞİD’in 700 kişiyi rehin aldığı, bunlar arasında ABD’lilerin de olduğuna ilişkin sözleri üzerine açıklama yaptı.

Pentagon sözcüsü Sean Robertson, Suriye’nin Deyrezzor kentinde bir mülteci kampına saldırı olduğunu doğruladıklarını ancak Putin’in iddia ettiği gibi çok sayıda kişinin kaçırıldığına dair bir bilgileri olmadığını belirtti.

Robertson, Putin’in sözlerinin doğruluğundan şüphe duyduklarını söyledi. Rusya’nın ABD’nin Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede başarısız olduğu yönündeki değerlendirmelerini reddeden Robertson, Washington’un yerel ortaklarıyla birlikte Fırat Nehri vadisinde IŞİD kalıntılarına karşı mücadeleyi sürdüreceğini söyledi.

Putin dün katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, IŞİD’in Deyrezzor’da 700 kişiyi rehin aldığını öne sürerek "Bazı yerleşimlerde IŞİD militanları var ve son dönemde nüfuzlarını artırmaya başladılar. Ayrıca militanlar, 130 aileyi, yani yaklaşık 700 kişiyi rehin aldı. Bunların arasında ABD ve Avrupa Birliği vatandaşları da var” ifadelerini kullanmıştı. 

Rusya ordusu daha önce 13 Ekim’de IŞİD’in Suriye’nin El Bahra kasabasındaki bir mülteci kampına saldırarak buradaki 130 aileyi Deyrezzor’daki Hacin kasabasına kaçırdığını bildirmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.