20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır12°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

PENTAGON DUYURDU: RUSYA KİEV VE ÇERNİHİV’DEN TAMAMEN ÇEKİLDİ

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Rus ordusunun, Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Çernihiv bölgesinden tamamen çekilmiş olduğunu açıkladı.

Pentagon duyurdu: Rusya Kiev ve Çernihiv’den tamamen çekildi

07 Nisan 2022 Perşembe 12:29

Pentagon’dan bir yetkili “Kiev ve Çernihiv yakınlarındaki Rus güçlerin bölgeden çekilmesi tamamlandı. Bu güçler Belarus ve Rusya’da yeniden toplanmak üzere çekildiler” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Pentagon sözcüsü John Kirby de, Rusya lideri Vladimir Putin’in “stratejik hedeflerinin hiçbirini gerçekleştiremediğini” belirtti; “Sadece az nüfuslu merkezlerde kontrolü alabiliyor. Harkov’u da ele geçiremedi” dedi.

Geri dönerler mi?

Rusya birkaç gün önce, güçlerini doğudaki Donbas bölgesinde yoğunlaştıracağını açıklamıştı. Başka bir üst düzey Pentagon yetkilisi ise Rus güçlerin ileride Kiev’e geri dönüp dönmeyeceği bilmenin mümkün olmadığını söyledi.

Savaş Çalışmaları adlı düşünce kuruluşu ise geri çekilen Rus güçlerin savaş kabiliyetini kazanmak için zamana ihtiyacı olduğu görüşünü aktardı.

Rusya’nın Ukrayna’ya gönderdiği 130 taburun 80’den fazlasının hâlâ ülkede olduğu tahmin ediliyor. Amerikan haber ajanslarına konuşan bir savunma yetkilisi ise geri çekilen Rus askeri sayısının yaklaşık 24 bin olduğunu belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.