26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir16°C
  • Berlin5°C

PENTAGON: 'BİZİM AÇIMIZDAN BİR KAFA KARIŞIKLIĞI YOK'

Türkiye ile ABD arasındaki S-400 ve F-35 gerilimine ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) açıklama geldi.

Pentagon: 'Bizim açımızdan bir kafa karışıklığı yok'

02 Mayıs 2019 Perşembe 21:58

Pentagon, ABD teknolojisinin Rusya'nın eline geçmesi riski gerekçesiyle, Türkiye'nin hem F-35 hem de S-400 sahibi olamayacağı mesajını tekrarladı. Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması halinde ABD ile müttefiklerinin ortak ürettiği F-35 hayalet savaş uçaklarına 'el süremeyeceğini' söyledi.

1 Mayıs'ta ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Tahsisat Komisyonu'nu bilgilendiren Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alması halinde ABD ile müttefiklerinin ortak ürettiği F-35 hayalet savaş uçaklarını alamayacağını yeniledi.

"Bizim açımızdan bir kafa karışıklığı yok"

Temsilcilerden Mario Diaz-Balart'ın "Bu mesajı Ankara'ya yeterince net şekilde verdiniz mi?" sorusu üzerine Shanahan "Bence yanlış anlamaları çok küçük bir ihtimal" yanıtını verdi. Bunun üzerine Diaz-Balart "Ya biri ya da öteki; yoksa F-35'lere sahip olamazlar" vurgusunu yaparken, Shanahan "O konuda bizim tarafımızda bir kafa karışıklığı yok" diye teyit etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.