09 Aralık 2025
  • İstanbul8°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara7°C
  • İzmir9°C
  • Berlin12°C

PDK-İ: BAŞKAN BARZANİ'NİN ULUSAL TAVRINI SAYGIYLA KARŞILIYORUZ

Kürdistan Demokrat Partisi – İran (PDK-İ), Başkan Mesud Barzani'nin Koye saldırına ilişkin gösterdiği tavrı saygıyla karşıladıklarını söyledi.

PDK-İ: Başkan Barzani'nin ulusal tavrını saygıyla karşılıyoruz

09 Eylül 2018 Pazar 19:15

PDK-İ sorumlusu Tahir Mehmûdî, 1996'dan buyana ilk defa örgüt karargâhlarının bombalandığını söyledi.

BasNews'e konuşan Tahir Mehmûdî, "İran İslam Cumhuriyeti ilk defa üslerimizi vurmuyor. Ancak 1996'dan buyana ilk defa örgüt üslerimizi bombaladı. PDK-İ olarak 2 şehidimiz ve 3 yaralımız var. Ancak HDK'nin şehitleri daha fazla. Toplam 17 şehit ve 40 da yaralımız var" dedi. 

İran'ın her şeyden önce Kürdistan'ın egemenliğini ihlal ettiğini belirten Tahir Mehmûdî, Başkan Barzani ve diğer Kürt siyasi partilerin gösterdiği ulusal tavırlarını saygıyla karşıladıklarını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.