01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin14°C

PARANIN BAŞKANINA YUMURTALI SALDIRI

Mersin Üniversitesi'nin davetlisi olarak Mersin'e gelen BDDK Başkanı Tevfik Bilgin konferans sırasında yumurtalı saldırıya uğradı

Paranın başkanına yumurtalı saldırı

25 Mart 2010 Perşembe 11:56

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Tevfik Bilgin'e, Mersin Üniversitesi'ndeki konferansı sırasında, bir grup öğrenci tarafından yumurta atıldı. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Mersin Üniversitesi'nce gerçekleştirilen organizasyonda, üniversite kampüsünde, sunumuna başladıktan sonra salonda bulunan öğrenciler tarafından yumurta atıldı.

Ayakkabı da fırlatıldı 

Özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, kendisini protesto eden öğrencilerin IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a yapıldığı gibi ayakkabılı saldırısına da uğradı. Bilgin, saldırı nedeniyle salonu korumaları eşliğinde terketti. Öğrencilerin bir bölümü alkış tutarak salonu terketti. Bilgin, salonu terkettikten sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Biz her ne olursa olsun üniversitelere gelmeye devam edeceğiz. Bu olayı gençlerin heyecanına bağlıyoruz" dedi.

20 yıl sonra görüşürüz ....

Bilgin şöyle devam etti: "Deneyim kazanıyoruz. Bundan 20 yıl sonra böyle bir olayla karşılaşırlarsa beni hatırlasınlar" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.