24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara31°C
  • İzmir27°C
  • Berlin8°C

PAPA FRANCİSCUS: KÜRT HALKINI GÖNÜLDEN SELAMLIYORUM

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, başkent Erbil’de katıldığı ayinde, “Kürt halkını gönülden selamlıyorum” dedi.

Papa Franciscus: Kürt halkını gönülden selamlıyorum

08 Mart 2021 Pazartesi 02:29

Papa Franciscus, başkent Erbil’deki Franso Hariri Stadyumunda düzenlenen ayine katıldı.

10 binden fazla kişinin katıldığı ayinde Kürdistan Bölgesi’ndeki Hristiyanlar Papa Franciscus’u rengarenk elbiseler giyerek, büyük bir heyecanla karşıladı. Ayine Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani de katıldı.

Papa Franciscus, ayinde yaptığı konuşmada, Irak'ı ve onun sabırlı halkını överek “Irak'ta pek çok kişinin görünür ve görünmez şiddetin yaralarını taşıdığını” belirtti.

Irak'taki tüm bileşenler arasında var olan barışçıl ortak yaşama değinen Papa Francis, “Kilise Irak'ta yaşıyor ve Mesih içinde” dedi.

Franciscus, “Kalplerimizi temizlemek için, ellerimizi kirletmememiz, sorumlu hissetmemiz ve kardeşlerimiz acı çekerken basitçe bakmamamız gerekir. Kalplerimizi nasıl arındırırız? Bunu kendi başımıza yapamayız, başkalarına ihtiyacımız var. Sevgili kardeşlerim, Allah günahlarımızda ölmemize izin vermez, ona sırtımızı dönsek bile. Bizi asla kendi halimize bırakmaz. Bizi arar, peşimizden koşarak bizlere günahlarımızdan tövbe ve arınma çağrısı yapar” diye konuştu.

“Kürt halkını gönülden selamlıyorum” diyen Papa Franciscus, “Şimdi Roma'ya dönüş zamanım yaklaşıyor, ancak Irak her zaman kalbimde kalacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.