24 Nisan 2024
  • İstanbul24°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Berlin10°C

PAPA FRANCİS HEWLER'DE: KÜRDİSTAN’I UNUTMADIM

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus, Kürdistan Bölgesi başkenti Hewler’de Neçirvan Barzani tarafından karşılandı.

Papa Francis Hewler'de: Kürdistan’ı unutmadım

07 Mart 2021 Pazar 11:03

Papa Franciscus, Irak ziyareti ardından bugün saat 08:20’de Hewler'e ulaştı. Erbil Uluslararası Havalimanında Başkan Neçirvan Barzani tarafından karşılandı.

Karşılama törenine Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani’nin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Erbil Valisi Umed Xoshnaw ve çok sayıda dini şahsiyet katıldı.

Papa’yı havalimanı girişinde Kürtçe ve Süryanice dillerinde söylenen dini ezgilerle karşılandı. Havalimanı VİP salonu girişinde çocuklar ellerinde zeytin dalları ve hurma ile Papa’yı karşıladı.

Görüşmede, Papa’nın Kürdistan’ı ziyaret etmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Neçirvan Barzani Kürtlerin her zaman barış ve diyalogdan yana olduklarını söyledi.

"Papa Francis'i Erbil'de ağırlamaktan onur duyuyorum"

Görüşmenin ardından resmi twitter hesabından açıklama yapan Başkan Neçirvan Barzani, şu ifadeleri kullandı:

“Papa Francis'i Erbil'de ağırlamaktan onur duyuyorum. Kürdistan'da barış, din özgürlüğü ve kardeşliğe olan kalıcı bağlılığımızı yineliyoruz. Bu vesileyle barış ve özgürlüğü savunmak için büyük fedakârlıklar yapan Kahraman Peşmargeler ve tüm Iraklıları da anıyoruz.”

Papa Franciscus daha sonra Başkan Mesud Barzani ile araya geldi.



Görüşmede, Başkan Barzani, Papa’yı Kürdistan Bölgesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Papa ise, “Kürdistan’ı unutmadım. Sizin ve Başbakanınızın Vatikan ziyaretini unutmadım. Sizin ve Başbakanınızın daveti üzerine Kürdistan’a geldim” dedi.

“Farklılıkları koruduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum” diyen Papa, “Siz sadece beni değil, tüm Hristiyanları karşıladınız. IŞİD’le mücadele sürecinde Hristiyanları korudunuz. Burası Hristiyanların evi oldu” ifadelerini kullandı.

670-315.jpg

Papa, havalimanında Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Başbakan Mesrur Barzani, tüm bakanlar, dini temsilciler ve ilahi okuyan koro tarafından karşılandı.

Musul’dan Qerequş’a geçip Tahire Kilisesi’nde ayin düzenlemesi beklenen Papa, ardından Hewler’e gelip saat 16.00’da Franso Hariri Stadyumu’nda 10 bin kişinin katıldığı dini töreni yönetecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.