24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir24°C
  • Berlin5°C

PANAHİ’NİN AİLESİ: KİMİ SÖYLENTİLER HABER OLARAK YAPILIYOR

İran’da hakkında idam kararı verilen Ramin Panahi’nin ailesi ve avukatları, Recaişehr Cezaevi önüne gelerek beklemeye başladı.

Panahi’nin ailesi: Kimi söylentiler haber olarak yapılıyor

04 Eylül 2018 Salı 12:21

Panahi’nin kardeşi Amcad Panahi, “Ramin’den hala haberimiz yok” diyerek yapılan kimi “infaz ertelendi” haberlerine itibar edilmemesini, ailenin açıklamasının beklenmesini istedi.

İran’da hakkında idam kararı verilen 24 yaşındaki Kürt aktivist Ramin Hossein Panahi’nin ailesi ve arkadaşları, sabah saatlerinde Recaişehr Cezaevi önüne geldi.

Verilen idam kararının bugün infaz edileceğinin duyurulması üzerine başlatılan imza ve sosyal medya üzerindeki kampanyalardan sonra, rejimin infazı gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği henüz netlik kazanmış değil.

Kimi basın kuruluşları, Ramin Hossein Panahi için kurulan Destek Komitesi’nin Twitter üzerinden idam kararının geçici olarak durdurulduğunu haberleştirdi ancak haber, Mayıs ayında yayınlanmış eski bir haberdi.

“Ramin’den hala haberimiz yok”

Ancak Ramin’in kardeşi Amcad Hossein Panahi de Twitter’dan paylaştığı mesajında, “Sabahın erken saatlerinden itibaren Ramin’in ailesi ve avukatları Recaişehr Hapishanesi’nin önünde bekliyor. Ramin’den hala haberimiz yok. Kimi söylentiler haber olarak yapılıyor” diyerek aile ve avukatları tarafından bir açıklama yapılmayana kadar söz konusu haberlere itibar edilmemesini istedi.

Amcad Panahi, ailenin bekleyişini gösteren fotoğraf ile paylaştığı son mesajda da, “İdam cezasının iptali için ailenin Recaişehr Hapishanesi önündeki bekleyişi sürüyor” diye kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.