02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara17°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

ÖZGÜR GÜNDEM YENİDEN ÇIKIYOR

1990'lı yıllarda verdiği haberlerle gündem yaratan Özgür Gündem gazetesi 4 Nisan'da bayilerde olacak.

Özgür Gündem yeniden çıkıyor

03 Nisan 2011 Pazar 17:45

Yayın hayatına 30 Mayıs 1992'de İstanbul'da başlayan ve yayın yaptığı süre boyunca büroları defalarca basılan, 30'u muhabir olmak üzere 76 çalışanı öldürülen Özgür Gündem gazetesi 14 Nisan 1994'te kapatıldı. Hakkında üç kez 30 gün, 15 kez 15 gün, iki kez 10 gün olmak üzere toplam 20 davada kapatma kararı çıktı.

Okuyucularına yeniden 'merhaba' demeye hazırlanan gazetenin çalışanı ve Günlük Gazetesi Ankara Temsilcisi Hüseyin Aykol, Özgür Gündem'i 4 Nisan'da tekrar çıkarmaya başlayacaklarını söyledi. Aykol, gazetenin yayın yaptığı dönem boyunca yaptığı haberler ile büyük yankılar uyandırdığını hatırlatarak, Özgür Gündem'in Kürt basını açısından bir simge haline geldiğini belirtti.

Gazetenin kapatılmasının ardından yine özgür basın geleneği içerisinde birçok farklı sıfatla ve yeni isimlerle yeniden çıktığını ifade eden Aykol fakat Özgür Gündem isminin bir simge haline gelmesinden kaynaklı diğer çıkan günlük gazetelerinden her zaman Özgür Gündem ismi ile anıldığına dikkat çekti. Aykol; "Günlük Gazetesi olarak ikinci yılımızı doldurduk. Ancak, herkes bizi Özgür Gündem olarak biliyor. Çünkü Özgür Gündem Kürt basınında bir simgeydi" dedi.

SÜRPRİZLERLE GELİYOR

Özgür Gündem gazetesi ile yaşanılan sancılı ve çatışmalı süreçte Kürt halkının sesi olmaya çalıştıklarını ve bunun bedellerini de en ağır şekilde ödediklerini belirten Aykol, şu an içinden geçilen siyasi atmosferin de Türkiye açısından yine hem Kürtler hem de Ortadoğu açısından çok önemli olduğunu söyledi. Aykol, böylesi önemli bir süreci karşılamak için yeniden geçmişin birikimi ile Özgür Gündem'le yürüyeceklerini kaydetti.

Gazetenin künyesinde ve yazar kadrosunda önemli değişiklikler ve sürprizler olduğunu da aktaran Aykol, "Kendi geleneğine layık bir gazete çıkaracağız. Yazar kadromuz da değişiklikler olacak. Gazetemizin künyesi de değişecek. Daha çok haberi olan daha çok tavır alan bir gazete yayınlamak amacındayız. Türkiye'de özgür basın tarihinin 21. yılında geçmişten bu güne özgür basın geleneğimizde gazetelerimiz ve gazeteciler olarak kazandığımız deneyim ve birikim ile 4 Nisan'da yeni bir Özgür Gündem ile okuyucumuz ile buluşturacağız" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.