06 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara20°C
  • İzmir26°C
  • Berlin20°C

ÖZGÜR GÜNDEM DAVASINDA HASAN CEMAL'E PARA CEZASI

Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenlerinden Hasan Cemal "örgüt açıklamasını yayınlamak" suçlamasıyla 6 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Özgür Gündem davasında Hasan Cemal'e para cezası

07 Mart 2017 Salı 16:01

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği Kampanyası'na katılan Hasan Cemal hakim karşısına çıktı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Hasan Cemal hazır bulundu.

Cemal: Kürt gazeteciler özgür olmadan Türk gazeteciler de özgür olamaz

Esas hakkındaki savunmasını yapan Cemal “Ben özgür ve bağımsız medyayı savunmak için burdayım” dedi ve şöyle devam etti:

“Ben burada özgür ve bağımsız medyayı savunmak için, gazeteciliğin de suç olmadığını savunmak için burdayım. Bu çerçevede de Kürt gazetecilerin özgürlüğünü savunmak, bunu savunurken de Kürt gazetecilerin özgür olmadığı bir ortamda Türk gazetecilerin de özgür olmayacağını vurgulamak için burdayım.

“73 yaşındayım ve 47 yıldır gazetecilik yapıyorum. Gazeteciliğimin uzun yılları Kürt sorununu izleyerek geçti. Kürt sorununu barış içinde, silahtan ve şiddetten uzak bir şekilde çözüm rayına oturmasını, Türkiye'de demokrasi, barış ve hukukun üstünlüğüne giden yolda çok büyük bir adım olacağına inanıyorum. O nedenle Kürt meslektaşlarımda dayanışma göstermek için Özgür Gündem Gazetesi'nde bir günlük yayın yönetmenliği yaptım.

“Bugüne kadar Kürt sorunuyla ilgili dört kitap ve sayısız makale yazdım. Kandil'e gidip PKK'nin lider kadrosuyla da, 1993'te Beka Vadisi'ne gidip Öcalan ile de görüşüp röportajlar yaptım ve hakkımda terör örgütü propagandası konusunda soruşturma açılmadı. Özgür ve bağımsız medyayı savunmanın demokrasi ve barışı savunmak olduğunu bir kez daha yineliyorum.”

Para cezası

Mahkeme heyeti Cemal'i, Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesinde yer alan “propaganda” suçundan beraat ettirdi, TMK 6/2. maddesinde yer alan “örgüt açıklamalarını yayınlama” suçundan 6 bin lira para cezasına çarptırdı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.