24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara13°C
  • İzmir24°C
  • Berlin4°C

OY KULLANMAK İÇİN 20 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Hakkari’de sandıkları taşınan köylüler, sandık başına gidiyor. Merkeze bağlı Ceylanlı köyünden kimi seçmenler, 20 kilometre yol yürüyerek sandığa ulaştı.

Oy kullanmak için 20 kilometre yürüdüler

24 Haziran 2018 Pazar 14:36

Hakkari ve ilçelerinde bir çok sandık taşınmasına rağmen seçmenler oy kullanmaktan geri durmadı. Kimi yurttaşlar dün akşamdan itibaren oy kullanacağı köye giderken, kimi de sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düştü. Birçok köylü kendi özel aracıyla oy merkezlerine giderken araç bulamayan köylüler de yürüyerek sandık başına ulaştı. 

Hakkari merkeze bağlı Oğul (Talê), Ceylanlı (Walto), Ağaçdibi (Keha Kilîla) ve Çimenli (Çemê Bedel) köylerinde bulunan yaklaşık bin 200 seçmenin sandıkları Üzümcü (Dizê) köyünde bulunan Üzümcü İlköğretim Okulu'na taşındı. Çok yoğun bir katılımın gözlendiği sandık başlarına gelen seçmenler, barışın ve huzurun gelmesi için oy kullanmaya geldiklerini belirtti. 

Ağaçdibi (Keha Kilîla) köyünden Üzümcü (Dizê) köyüne sandıkların taşınmasının gereksiz olduğunu belirten köylülerden Şakir Adıyaman, “Yılardır kendi köyümüzde oylarımızı kullanıyorduk. Bu yıl sandıklarımız buralara taşındı. Bu kadar uzaklara getirmeye gerek yoktu. Yaklaşık 20 kilometre yol geliyoruz. Yollarımız bozuk. Bizler için çok sıkıntı oldu ama yine de oyumuzu kullanmak zorundayız” dedi. 

BARIŞ VE ADALET İÇİN

Sandık bölgesine 30 kilometre mesafede bulunan Oğul (Talê) köyünden geldiklerini belirten Hasan Ege de, barış ve adaletin kazanması için oy vermeye geldiğini belirterek; “Bizler Oğul köyünden buraya oyumuzu kullanmaya geldik. Köyümüz ile burası arasında 30 kilometre var. Bizleri zulümden kurtaracak olan adaleti savunacak olana ve barışı sağlayacak olana oy vermek için geldik” diye belirtti.   

Bölgede şu ana kadar yurttaşların sandıklara gidişi ve oy kullanma oranlarında çok yüksek bir katılımın sağlandığı gözlemlendi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.