07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara3°C
  • İzmir10°C
  • Berlin8°C

ORDUYU KIŞLAYA SOKACAK GİRİŞİM!

Darbelerin yasal zemini olarak gösterilen İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Orduyu kışlaya sokacak girişim!

10 Kasım 2009 Salı 12:26

Darbelerin yasal zemini olarak gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasını taşıyan Eylem Planı, sivil-asker ilişkilerinde dönüm noktası oldu. Başbakan Erdoğan, belge konusunda kararlılık mesajı verirken, Başbakanlık’tan orduyu kesin olarak kışlasına sokacak bir çözüm için ilk adım atıldı.

35. madde devre dışı

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’nın talimatı ile çalışmaya başlayan hukukçu bürokratlar, 35. maddeyi devre dışı bırakacak kanun tasarısı için kolları sıvadı.

Çalışmalar, "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" şeklindeki 35. maddenin değiştirilmesi veya kaldırılması olarak iki seçenek üzerinden yürüyor. Ön çalışmanın sonuçlanmasının ardından verilen karara göre taslak hazırlanarak Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulacak.

Ya iptal ya değişim

Madde ya tamamen iptal edilecek ya da hukuk dışılığa tevil edilemeyecek şekilde değiştirilecek. Bu maddenin değişmesiyle birlikte TSK İç Hizmet Yönetmeliği’nin 85. maddesi de değişecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.