07 Mayıs 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin16°C

ÖMER LÜTFİ METE VEFAT ETTİ

Geçirdiği kalp krizinin ardından sağlığı bozulan ve bir süredir tedavi gören Mete İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

Ömer Lütfi Mete vefat etti

18 Kasım 2009 Çarşamba 17:52

Kurtlar Vadisi Irak, The İmam, Gülün Bittiği Yer gibi filmlerin senaristi Ömer Lütfi Mete vefat etti. Geçirdiği kalp krizinin ardından sağlığı bozulan ve bir süredir tedavi gören Mete İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

Gazeteci, yazar ve senarist Ömer Lütfi Mete vefat etti. Geçirdiği kalp krizinin ardından sağlığı bozulan ve bir süredir tedavi gören Mete İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

Ömer Lütfi Mete, 1950'de Rize'nin İyidere ilçesi eski ismi Aspet diyede bilinen fıçıtaşı mahallesinde doğdu.

Mete, ilk ve orta öğrenimden sonra bir dönem Kur'an Kursları'nda okudu. Aynı kurumlarda okutucu olarak görev yaparken Rize Lisesi'ni bitirdi ve 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne girdi. 1971 yılında önce matbaa çıraklığıyla başlayarak gazeteciliğe geçti.

1972'de İktisat Fakültesi'nden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsü'nü bitirdi. Kısa bir süre mezun olduğu lisedeve Rize Meslek Yüksek Okulu'nda Edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalıştı.

Babıali'de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman (Halka ve Olaylara), Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl, Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı. Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayınlandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.