17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara9°C
  • İzmir16°C
  • Berlin17°C

ÖLEN 8 ABD'Lİ CIA AJANI ÇIKTI

Afganistan'ın Host vilayetindeki bir askeri üsse dün yapılan intihar saldırısında ölen 8 ABD'linin merkezi haberalma örgütü CIA ajanı olduğu bildirildi.

Ölen 8 ABD'li CIA ajanı çıktı

31 Aralık 2009 Perşembe 12:12

Washington'da, adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Host vilayetinde bulunan Chapman üssünde meydana gelen olayda, bir intihar eylemcisinin saldırısında ölen sivillerin 8'inin de CIA ajanı, saldırı yapılan üssün de "ABD Başkanı Barack Obama'nın ülkede istikrar sağlanması kapsamında yeniden oluşturma projeleriyle ilgili çalışmaların gerçekleştirildiği bir merkez olduğunu" belirtti.

Olayı, adı açıklanmayan üst düzey bir yetkiliye dayandırarak duyuran CNN televizyonu da, söz konusu saldırıda ölenlerin CIA ajanı olduğunu bildirdi. Haberde konuya ilişkin ayrıntı verilmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ian Kelly de, Afganistan'ın Pakistan sınırına yakın olan Host bölgesinde yer alan Chapman üssündeki intihar saldırısında 8 ABD'linin öldüğünü, olayda birkaç kişinin de yaralandığını söyledi.

Kelly, saldırıyı üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, ölenlerin yakınlarına ayrıntılı bilgi verileceğini dile getirdi.

"Host'ta bir patlama olduğunu ve 8 ABD'linin öldüğünü teyit ettiklerini" ifade eden Kabil'deki bir ABD'li yetkili ise, olayda birkaç kişinin de yaralandığını, ancak bu yaralıların ABD'li veya diğer yabancı askerlerden olmadığını kaydetti.

CIA'dan konuyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

Afganistan'da bugün ayrıca Kandahar eyaletinde devriye gezen bir askeri araca bombalı saldırı düzenlenmiş, saldırıda Kanadalı 4 asker ile yine Kanadalı bir gazeteci ölmüştü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.