30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

ODTÜ'DE FAŞİZAN BASKI...

ODTÜ'de ellerinde pankartlar taşıyan bir grup, başörtülü öğrencilere sözlü tacizde bulundu. Tacizci grup "sizi buraya sokmayacağız" diyerek uzun süre hakaret etti.

ODTÜ'de faşizan baskı...

06 Eylül 2013 Cuma 03:21

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde yaşanan olayda ellerinde pankart bulunan bir grup kız öğrenci, başörtülü öğrencilerin üzerine yürüyerek kimlik sordu.

47517

Bir grup öğrenci, başörtülü birkaç öğrencinin okul bahçesinde beklemesinden rahatsız olarak onları taciz etmeye başladı.

47518

Başörtülü öğrencileri "cemaatçi" olarak nitelendiren grup, ellerindeki pankartlarla tacizde bulunarak, hakaret ettikleri gözlendi.

47519

Kendilerini taciz eden gruba tepki gösteren başörtülü öğrenciler ise baskılar karşısında çaresiz bir şekilde etraftan yardım istedi; ancak olay yerine gelen güvenlik görevlileri de duruma kayıtsız kaldı.

47520

Tacizci grup başörtülü öğrencilere yönelik bu eylemini çektiği bir video ile de internette paylaştı.

47521
Aydınlık gazetesi manşetten verdiği haberle tahrik etti.

Grubun bu hakaretlerine karşı sosyal medyada büyük tartışmalar yaşandı. Tacizci grubun yaptıkları "faşizan baskı" olarak nitelendirildi.

GÖRÜNTÜ AKILLARA ABD'DEKİ IRKÇILIĞIN SEMBOLÜ FOTOĞRAFI GETİRDİ

47515

ABD'de siyahlara karşı yürütülen ırkçılığın en üst seviyelere ulaştığı bir dönemde, sadece beyaz öğrencilerin okuduğu Harry Harding Lisesi'ne kabul edilen siyah öğrencilerden Dorothy Counts'ın okuldaki ilk gününde çekilen bir fotofraf karesinde beyazların tacizi yer alıyordu. Counts tacizlere sadece 4 gün dayanabildi. Ancak 50 yıl sonra Counts'tan özür dilenmişti.

İşte O video...

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.