05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara16°C
  • İzmir24°C
  • Berlin20°C

'ODATV' İÇİN ABD NE DİYOR?

"Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğü deniyor. Biz anlamıyoruz onun için sizlere soruyoruz..."

'Odatv' için ABD ne diyor?

16 Şubat 2011 Çarşamba 10:03

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın haberine göre ABD'nin yeni büyükelçisi Ricciardone "Balyoz davası" tutuklamaları ve Oda TV baskını hakkında konuştu.

Büyükelçi Balyoz davası için "yakından ve dikkatle izliyoruz. Yargılamalar sonuçlanana kadar masumiyet karinesinin dikkate alınmasını ve usulüne uygun ve şeffaf bir şekilde yargının ele almasını bekliyoruz" derken Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan "Odatv" baskını ve gözaltılar ile ilgili olarak da suçlamaları bilmediğini, detaylara hakim olmadığını söyledi; ancak Türkiye'nin özgür bir basın istediğine dikkat çekti:

"Muhalefet de hükümet de özgür basını desteklediğini söylüyor. Biz sadece bu süreci yakından izliyoruz. Bir yanda gazeteciler gözaltına alınıyor, bir yanda basın özgürlüğü deniyor. Biz anlamıyoruz onun için sizlere soruyoruz. Türklerin görüşleri önemli. Ama ifade ve basın özgürlğü Türkiye, ABD ve bölge için hayati öneme sahip."

Ricciardone, "demokrasi için ön şart basın özgürlüğü. Sizin kesin özgürlüğünüz çok önemli. İkincisi ise özgür ve bağımsız yargı. Demokrasi için olmazsa olmaz. Benim ülkemde bile kolay değil. Sizin yargı ile ilgili yaşadıklarınızda yanıtı siz bulacaksınız." demeyi de ihmal etmedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.