01 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara15°C
  • İzmir17°C
  • Berlin17°C

ÖCALAN'LA YENİ YASA TASARISINI KONUŞACAKLAR

HDP heyeti yarın İmralı’ya gidiyor. Heyet, Öcalan ile çözüm süreci çerçeve yasa tasarısını konuşacak.

Öcalan'la yeni yasa tasarısını konuşacaklar

25 Haziran 2014 Çarşamba 11:13

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, yarın PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşeceklerini söyledi. Buldan, görüşmede, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın açıkladığı çözüm süreci çerçeve yasası taslağını konuşacaklarını da dile getirdi. Pervin Buldan görüşmenin kendi talepleri doğrultusunda gerçekleştiğini söyledi.

Hükümetin, Yasa Tasarısı'nın içeriğini kendileriyle henüz paylaşmadığını hatırlatan Buldan, “Yasanın olduğunu biliyoruz ama içeriğini bize açıklamadılar. Bu yüzden yasanın içeriğinde nelerin olduğundan haberimiz yok. Olgunlaştıktan sonra bizle paylaşacaklarını söylediler. Yarın İmralı Adası’na gidiyoruz. Muhtemelen bu yasa tasarısını da götürüp gösterebiliriz. Henüz elimizde değil. Bu akşam yetkililerle irtibata geçeceğiz. İçeriğine dair bir bilgi veremeyeceğim” dedi.

“Çözümü ilerletecek yasa”

HDP Grup Başkanvekili Buldan, çözüm süreci çerçeve yasa tasarısının hükümet tarafından açıklanmasının, çözüm süreci açısından önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti:

“Başından beri sürecin çerçeve yasasının çıkarılması gerektiğini söylüyorduk. Muhtemelen böyle bir yasadır. Bir buçuk yıl sonra çıktı ama yine de her şeye rağmen en azından bu süreç içinde hiç kimse yaşamını yitirmedi. En büyük kazancımız bu oldu. Süreci ilerletecek bir yasa olduğunu düşünüyorum. Çözümü ilerletecek bir yasa olmasa Bakanlar bunu açıklamazlardı diye düşünüyorum. Sürecin gelişmesi açısından önemli bir adım. Yasanın incelediğimizde nelerin olduğunu göreceğiz. Başından beri hem hükümet hem de bizim cepheden bir kararlılık var. Bu yasa da olumlu bir adım. Yasayla hükümetin bu konuda kararlı olduğunu görmüş oluyoruz. Ama dediğim gibi net konuşabilmek için yasanın içeriğini bilmemiz gerekiyor.”

HDP heyeti Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'den oluşuyor. (Al Jazeera)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.