15 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır8°C
  • Ankara2°C
  • İzmir12°C
  • Berlin16°C

ÖCALAN’DAN 1 MAYIS MESAJI

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, 1 Mayıs ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Öcalan’dan 1 Mayıs mesajı

01 Mayıs 2014 Perşembe 05:24

PKK lideri Abdullah Öcalan, 1 Mayıs mesajı yayımladı. Öcalan mesajında, "Hegemonik sistemin günümüzdeki en zayıf halkası Ortadoğu coğrafyasında oluşmaktadır. Bir nevi üçüncü dünya savaşı yaşanmaktadır" dedi.

İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan, 1 Mayıs ile ilgili bir mesaj yayımladı. 

"Hegemonik sistemin günümüzdeki en zayıf halkası Ortadoğu coğrafyasında oluşmaktadır. Bir nevi üçüncü dünya savaşı yaşanmaktadır" diyen Öcalan, kapitalizmle beraber sosyalizmin de kriz içerisinde olduğunu iddia etti. Sosyalizmin nesnel nedenlerle değil, "subjektif etkenlerden" dolayı kriz içerisinde olduğunu savunan Öcalan, krizin nedeni olarak "sosyalist ideoloji ve pratikten yoksunluk, eklektik yaklaşım ve pratik"i gösterdi.

Mesajın devamında, "Finans kapitalizminin hegemonik çağında saldırı sadece emek dünyasına karşı değil, tüm topluma, onun tarihine, ekolojisine ve geleceğine karşıdır. Ya sosyalizm ya barbarlık, ya toplum ya hiçlik anlamına da erişmiştir" diyen Öcalan, reel sosyalizmin "kapitalist moderniteye karşı tek ayaklı kalkınmacı ekonomizmi aşmayan çıkışları nedeniyle" yenildiğini öne sürdü. Öcalan, "Kurtuluşun yolu demokratik modernite ve dayalı olduğu demokratik ulus, ekolojik endüstri ve komünal ekonomidir" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.